Utslitt Nadal tapte finalen

Årets første herreturneringer er unnagjort, med tre vinnere: Llodra, Murray og Youzhny. Sistnevnte slo en utslitt Rafael Nadal 6-0, 6-1 i Chennai i India. Nadal spilte en maratonkamp mot Moya i semifinalen mindre enn et døgn tidligere, og hadde ingenting igjen i tanken.

Nadal avsluttet fjoråret som en sliten mann. Han har tradisjonelt våknet til liv rundt mars, rett før grussesongen begynner. Starten på 2008 er lite lovende, og Australian Open er bare en drøy uke unna.

Andy Murray er atskillig mer spretten om dagen. Han slo Davydenko på vei til tittelen i Qatar, og delte ut tre 6-0-sett på veien. Blir spennende å se om han klarer å stabilisere seg i toppen i 2008. Murray har talentet som trengs, viljen og fysikken er de svake punktene.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Hei

  Imponerende side du har, med jevnlige og interessante oppdateringer fra tennisverden.

  Ville bare si at i den engelske utgaven av boken Winning ugly av Brad Gilbert (Andy’s trener) står det et par siders forord om Andy. Vil si at viljen som du nevner er blant de beste på touren, han virker utrolig motivert og gjennomtenkt i treningsoppleg etc. Fysikken er et punkt de jobber med-spesielt muskler for å bedre 1serven (hardere)

  Stå på videre- du har sikkert lest boken, hvis ikke er det fin lesing

 2. Takk for kjekk tilbakemelding. Kanskje er det ingenting feil med viljen, vinnermentalitet er vel et mer presist begrep. Synes ikke Murray har vist at han er sulten og god nok i de store kampene.

 3. blir spennende å se utviklingen hans i 2008, brad gilbert har jo fått fram verdens enere før:-)

  Ellers så får du jo sett norsk tennis på høyeste nivå i år…… senior nm utendørs går i Stavanger i august 08..

Legg igjen en kommentar