Tre sett og vekk med Federer

Federer tapte i tre sett mot Djokovic, hans første GS-tap utenfor Roland Garros på tre år. Jeg tror Djokovic vinner hele greia nå, og vinner sin første Grand Slam-turnering. Til dere som så kampen, hva var nøkkelen til seieren for serberen?

Uansett, dette måtte skje før eller senere. Kult hvis Djokovic, Nadal og Federer kan slåss om de store titlene. Federer kommer til å være en sulten ulv de neste månedene. Kanskje han også skaffer seg en trener igjen?

Les de innsiktsfulle kommentarene til Peter Bodo og Steve Tignor.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Vel, det var jo en virkelig fortjent seier. Djokovic spilte konsistent og godt, og la Federer under press for det meste av tiden. Serven var også utslagsgivende. Djokovic servet seg ut av alle problemer, mens Federer servet litt mer varierende.

    Men det viktigste – Federer er ikke i sitt beste slag. Som sagt i en tidligere kommentar føler jeg at han er utrolig dårlig fra grunnlinjen om dagen. Han gjør mange feil når han skal angripe, og greier heller ikke å spille godt nok defensivt. Han beveger seg dårlig, og kommer ofte feil til ballen. De få gangene han er fremme ved nettet virker han ustødig. Serven har sittet bra tidligere i turneringen, men dette var vel hans dårligste serve-dag også. Han åpnet relativt ok i det første settet og hadde jo et break. Men så skulle han serve for settet på 5-4 og presterte å rote det til med 3 eller 4 utilgivelige upressede feil. Det var nok skjebnesvangert at han mistet det første settet etter å ha ledet. I det andre settet turte Djokovic å spille mer offensivt og dette greide ikke Federer å forsvare seg mot.

    Nei, det skal bli spennende å se hva Federer vil gjøre. Han bør definitivt skaffe seg en trener. Jeg er ikke sikker på om Federer vil dominere så mye i år. Kanskje tar han Wimbledon, men det tror jeg er alt. Forøvrig tror jeg Tsonga vinner finalen. Han har imponert meg mer enn Djokovic.

  2. Fikk bare med meg siste sett, og da spilte Federer tidvis veldig bra. Novak var bare enda bedre i alt, han hadde flere ess og tok flere grunnlinjedueller. Mats Wilander påpekte vel også i intervjuet etter kampen at Djokovic i større grad enn andre spilte mye mot Federers forehand. Novak virket veldig sterk mentalt, bl.a. på breakballer mot. Bra for sporten at andre enn Fed og Nadal får være med å vinne litt. Tror Novak er en fremtidig verdensener.

  3. Federer begynte først å spille bra i siste settet, men han dreit seg ut med to skjebnesvangre upressede feil i tiebreaket. Han hadde desstuen en break mulighet tidligere, hvor djoko lå under 0-40 i egen serve. Hadde han tatt det siste settet, tror jeg det ville vært kamp igjen, og djokovic med sin underlegne fysikk ville hatt det tøft. Men djoko spilte utrolig sterkt i siste settet, så absolutt fortjent seier.

    Federer virket sur og ukomfortabel hele kampen. Så også ut som Mirca hadde det vondt der hun satt på tribunen. Har aldri sett henne så «preget».

Legg igjen en kommentar