Murray den største skuffelsen til nå

Australian Open har vært preget av mange favorittseire til nå. Det er noe godt ved det, at de største spillerne kommer seg enkelt videre og har masse krefter igjen til de skal møtes senere i turneringen. Roger Federer har kverket begge sine to første motstandere, og spiller mot Tipsarevic i neste runde, og deretter trolig Berdych. Han bør ikke ha problemer med noen av dem.

Rafael Nadal har også to overkommelige motstandere fram til en sannsynlig kvartfinale mot Roddick. De har spilt så få ganger mot hverandre at jeg er usikker på hvordan en kamp mellom dem blir. Roddick har absolutt en sjanse, så lenge han ikke lar seg knekke av Nadal sin gode psyke.

Den store skuffelsen til nå er Andy Murray, som tapte i første runde mot Tsonga fra Frankrike. Tsonga er en stor, treg og ganske enkel spiller fra Frankrike. Det burde være lett match for en smarting som Murray, men likevel tapte han i fire sett. Jeg har ikke gitt opp Murray ennå, men han trenger et skikkelig gjennombrudd i 2008. Storbritannias Davis Cup har en god analyse av situasjonen på BBC sine nettsider.

Kvinnesiden går etter planen så langt. Turneringens høydepunkt kan bli en semifinale mellom Serena Williams og Justine Henin, dersom ikke Maria Sharapova og Jelena Jankovic stanser dem. Jeg tipper Serena og Henin møtes i semifinalen, og at vinneren av den kampen tar hele turneringen.

Hva sier dere, godtfolk?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Jeg tror Kohlschreiber kan ha gode muligheter mot Roddick imorgen tidlig. Er ellers enig i at favorittene har kommet stort sett lett videre, og det er bra. Et unntak er Baghdatis, men til tross for 5-setter mot Safin virker han å være i god form. Får håpe at han ikke er for sliten etter den kampen. Håper han slår Hewitt slik at det blir et nytt oppgjør mellom han og Djokovic. Jeg tror Gasquet også er en mann som endelig kan nå en grand slam-finale. Utklassingssifre mot Lopez er virkelig imponerende. Det hadde iallfall vært artig. På damesiden tror jeg Sharapova lett kan overraske Henin – hun storspilte mot Davenport. Ivanovic virker sterk. Forøvrig tror jeg det kommer til å komme noen overraskelser på damesiden mot slutten. Venus og Kuznetsova virket veldig slappe i sine kamper.

    Når det kommer til underlaget så er det ikke spådd å være raskere. Tvert imot så er det tregere. Og underlaget er veldig mottakelig for spinn og slice. Det er ganske mange lange dueller, og mange returnerer bedre enn de gjør på raskere underlag. Tror dette kan være en stor fordel for spillere som Nadal og Ferrer og en ulempe for spillere som Roddick, Blake og Youzhny. Federer vil håndtere underlaget uansett.

Legg igjen en kommentar