Mor ordner opp

Lindsay Davenport er en klar outsider til tittelen i Australian Open, som begynner om en drøy uke. Hun vant årets første turnering i Auckland, en seier som tar henne til 54 titler totalt i karrieren. Davenport er dermed på åttendeplass over tidenes mestvinnende spillere på damesiden.

Davenports store problem har alltid vært de store turneringene. Hun har bare tre Grand Slam-titler (US Open 1998, Wimbledon 1999 og Australian Open 2000). Det er åtte år siden hun sist vant en GS-tittel, og jeg kommer ikke på noen damespillere som har hatt et tilsvarende gap mellom Grand Slam-titler – dersom Davenport skulle vinne i Melbourne senere denne måneden. Eller på herresiden, for den saks skyld. Marat Safins fire og et halvt år mellom sine første og andre GS-tittel er det nærmeste jeg kommer på.

Bare en ting: Hvorfor skal Davenport fotograferes med sønnen sin i armene etter hver stor seier?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar