Imponerende av Sharapova

Har akkurat sett et sammendrag av Sharapova-Henin (6-4, 6-0!), og det var imponerende greier fra Sharapova. Hun hadde Henin bakpå i hele kampen. Sharapova sto ofte langt innenfor grunnlinjen og hamret løs på Henin. Sharapova kommer aldri til å få noen pris for mest estetiske utførelse av tennis, og jeg synes de taktiske valgene noen ganger er rare.

Men i dag: Vinnerslag etter vinnerslag. Hun klarte faktisk å gjøre brukbare ting ved nettet også. Henin fullstendig overrumplet av Sharapovas angrep. 6-0 for Henin er et settresultat hun ikke er vant til, og det kommer til å svi en stund. Jeg tror det var George W. Bush sin strateg Karl Rove som sa at hans taktikk var å angripe motstanderens sterke punkt. Sharapova malte og malte på Henins mye omtalte backhand, for virkelig å vise at hun ikke fryktet slaget.

Sharapova møter Jankovic i semifinalen. Bare Venus Williams kan hindre at den østeuropeiske dominansen blir total: De gjenværende spillerne i kvartfinalen er foruten henne Radwanska (Polen), Hantuchova (Slovakia) og Ivanovic (Serbia).

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar