Sju spørsmål som besvares i 2008

Sesongen rykker stadig nærmere, med de første turneringene allerede på mandag, både for menn og kvinner. Her er sju ting som gjør det verdt å følge med på tennisåret 2008:

1. Klarer Roger Federer å slå Sampras sin rekord på 14 Grand Slam-titler? Dersom han har et normalt år og tar tre Grand Slam-titler, som han klarte i 2004, 2006 og 2007, vil han ha 15 etter sesongen. Jeg tror han klarer minst to. Det raskere dekket i Australian Open i 2008 er definitivt til hans fordel, og i Wimbledon er han en overveldende favoritt.

2. Hvordan blir styrkeforholdet mellom Rafael Nadal og Novak Djokovic? Nadal fortsatte i 2007 å overbevise i perioden mars-juli, hvor han sopte inn poeng i Miami, Indian Wells og selvsagt hele grussesongen. Djokovic er etablert som en like solid nummer tre i verden, og kan spille godt på alle dekker. Jeg tror han tar ytterligere innpå Nadal.

3. Kommer det flere kampfiksingskandaler?

4. Klarer Justine Henin å vinne Wimbledon? Det er den eneste Grand Slam-tittelen hun mangler, og hun har spillet til å klare det. Sammenbruddet mot Bartoli i semifinalen i 2007 viste hvor mye det betyr for henne, og at selv hun kan falle sammen i de store kampene.

5. Kommer Serena og Venus til å bli jevne toppspillere igjen, eller nøye seg med sporadisk gode resultater i de største turneringene?

6. Hvilken russerinne kommer til å klare seg best? Sharapova, Kuznetsova, Chakvetadze eller en annen?

7. Er det håp for de nedadgående karrierene til Lleyton Hewitt, Carlos Moya, Tommy Haas, Marat Safin, Juan Carlos Ferrero og Thomas Johansson? Og kommer det noe comeback fra Jennifer Capriati og Monica Seles?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar