Første runde av Davis Cup er trukket

USA skal åpne borte mot Østerrike i neste års Davis Cup. Østerrikerne har som ventet valgt grus som underlag for kampen. Blake og Roddick er best på raske hardcourt-dekker. På grus har de lite å vise til.

Østerrikerne er heller ikke så spreke, med tre spillere i topp 100, ingen i nærheten av toppen. Melzer og Koubek har hatt enkelte gode resultater, og med hjemmepublikum og grusdekke kan de klare å slå amerikanerne. Selv om jeg tviler på om de klarer det. Roddick er etter hvert blitt en bunnsolid mann i Davis Cup-sammenheng, og Bryan-brødrene er tilsvarende dominante i double.

Mest spennende på papiret er Russland-Serbia på innendørsdekke i Moskva. Russerne har en brei stall av spillere som er gode på raske dekker (Youzhny, Davydenko, Safin, Tursunov, Andreev). Serberne har verdenstreer Novak Djokovic og dessuten Janko Tipsarevic, som også liker seg når det går fort.

Peru-Spania på grus er i utgangspunktet rått parti for Spania, men Davis Cup i Sør-Amerika er aldri lett. Luis Horna er god på grus.

Slik spilles første runde av elitedivisjonen 2008 (kampdatoer 8-10 februar):

Motstandere Sted Dekke
Russland – Serbia Moskva Hardcourt, innendørs
Tsjekkia – Belgia Ostrava Teppe, innendørs
Argentina – Storbritannia Buenos Aires Grus, utendørs
Israel – Sverige Ramat Hasharon Hardcourt, utendørs
Tyskland – Sør-Korea Braunschweig Grus, innendørs
Peru – Spain Lima Grus, utendørs
Romania – Frankrike Sibiu Hardcourt, innendørs
Østerrike – USA Wien Grus, innendørs

Sjekk ellers hele oppsettet for neste års Davis Cup, som jeg satte sammen nå i tennisferien.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar