Første runde av Davis Cup er trukket

USA skal åpne borte mot Østerrike i neste års Davis Cup. Østerrikerne har som ventet valgt grus som underlag for kampen. Blake og Roddick er best på raske hardcourt-dekker. På grus har de lite å vise til.

Østerrikerne er heller ikke så spreke, med tre spillere i topp 100, ingen i nærheten av toppen. Melzer og Koubek har hatt enkelte gode resultater, og med hjemmepublikum og grusdekke kan de klare å slå amerikanerne. Selv om jeg tviler på om de klarer det. Roddick er etter hvert blitt en bunnsolid mann i Davis Cup-sammenheng, og Bryan-brødrene er tilsvarende dominante i double.

Mest spennende på papiret er Russland-Serbia på innendørsdekke i Moskva. Russerne har en brei stall av spillere som er gode på raske dekker (Youzhny, Davydenko, Safin, Tursunov, Andreev). Serberne har verdenstreer Novak Djokovic og dessuten Janko Tipsarevic, som også liker seg når det går fort.

Peru-Spania på grus er i utgangspunktet rått parti for Spania, men Davis Cup i Sør-Amerika er aldri lett. Luis Horna er god på grus.

Slik spilles første runde av elitedivisjonen 2008 (kampdatoer 8-10 februar):

MotstandereStedDekke
Russland – SerbiaMoskvaHardcourt, innendørs
Tsjekkia – BelgiaOstravaTeppe, innendørs
Argentina – StorbritanniaBuenos AiresGrus, utendørs
Israel – SverigeRamat HasharonHardcourt, utendørs
Tyskland – Sør-KoreaBraunschweigGrus, innendørs
Peru – SpainLimaGrus, utendørs
Romania – FrankrikeSibiuHardcourt, innendørs
Østerrike – USAWienGrus, innendørs

Sjekk ellers hele oppsettet for neste års Davis Cup, som jeg satte sammen nå i tennisferien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *