Enmannsangrep i 2009?

La oss skru klokken ett år fram, og si at det er desember 2008. Roger Federer har sannsynligvis tangert eller gått forbi Pete Sampras sine 14 Grand Slam-titler. Hvilke utfordringer gjenstår? French Open, selvsagt, med mindre han klarer det neste år.

Og en ting til: Davis Cup. Det er den eneste konkurransen i tennis hvor det spiller noen rolle hvor du kommer fra. Et godt lag kan gå videre selv om en av spillerne svikter. Roger Federers ulempe er at han er den soleklart beste spilleren på Sveits. Svikter han en kamp, taper Sveits sannsynligvis oppgjøret.

Roger FedererSamtidig er det en utfordring jeg tror pirrer Federer, og lite ville vært en klarere bekreftelse på autoritet: Å vinne en nasjonsturnering nesten på egen hånd. Federer er favoritt mot alle spillere på alle dekker. Det eneste unntaket jeg vil gjøre, er mot Nadal på grus.

Men hva er sjansen for å møte Spania? Og dersom Sveits skulle spilt mot Spania på hjemmebane, hadde sveitserne selv valgt dekke, og det ville trolig blitt et raskt innendørsdekke. Altså gode sjanser for å vinne.

Davis Cup består av to singlekamper, deretter en doublekamp og to singlekamper til slutt. Finalelagene spiller tre runder før de når finalen, altså fire kamper totalt. For Federer ville det betydd totalt åtte ekstra kamper i året, pluss eventuelt doublekamper i Davis Cup. Det høres ikke mye ut, men det ville garantert spilt inn på sveitserens sesongplanlegging.

Akkurat nå tror jeg han er så fiksert på Sampras sine Grand Slam-titler at han lar Davis Cup ligge i 2008. Dessuten klarte ikke Sveits å kvalifisere seg til øverste nivå for neste sesong. Klarer de det i 2008, hadde det vært stilig om Federer prøvde seg på et enmannsangrep mot hele verden i 2009.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar