Sampras vant tredje kamp

Google definerer det engelske ordet stun på blant annet denne måten:

overcome as with astonishment or disbelief; «The news stunned her».

Yahoo brukte ordet i sin omtale av Sampras sin seier i den tredje kampen mot Federer i deres Østen-turné (Sampras stuns Federer in straight sets in exhibition). Etter at han først tapte klart, deretter såvidt i den andre kampen, tok Sampras den tredje i to sett. Oppvisningskamper er akkurat det, oppvisninger. Sampras er ti år eldre enn Federer og har ikke spilt i konkurranser på fem år, mens Federer har dominert akkurat den perioden. Hvis Federer ville slå Sampras i tredje kamp også, ville han gjort det.

Federer sa blant annet dette om Sampras:

Federer said he thought Sampras could still beat the world’s top five players on a fast surface.

Godt formulert av Federer. Sampras kunne kanskje vunnet mot en av de fem beste i en isolert kamp, takket være sin gode serve. Men det er langt fra dette til å kunne konkurrere jevnlig mot verdens beste. John McEnroe kan spille jevnt med ti år yngre spillere enn ham selv i enkeltkamper, men ville selvsagt vært hakkemat dersom han måtte spilt en turnering med flere tette kamper.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar