Ny oppvisningskamp på gang

ATPAkkurat i det jeg hadde fått dosen med skriverier om kampene mellom Sampras og Federer, kommer nyheten om en annen gammel storhet som rører på seg igjen: Stefan Edberg skal spille oppvisningskamp mot Tim Henman i desember.

Edberg har seks Grand Slam-titler, og er en av de mest populære spillerne de siste 30 årene. I motsetning til mange andre store, har Edberg spilt finale i alle Grand Slam-turneringene. Jeg tipper han fortsatt ligger våken noen netter og lurer på hvordan han tapte finalen i French Open mot Michael Chang i 1989. Med den pokalen i skapet ville Edberg hatt alle de fire store turneringene.

Edberg blir ofte sammenlignet med Boris Becker, siden de spilte omtrent samtidig og har like mange GS-titler. Hvem av dem er best? Jeg holder en knapp på Edberg, som vant to ganger i Australia, Wimbledon og US Open, og endte som nummer én i verden i både 1990 og 1991. Fun fact: Det er Edberg sin servebevegelse som er utgangspunkt for logoen til Australian Open.

Her er et klipp fra Edbergs første Wimbledon-triumf i 1988. Det var den første av tre strake finaler mot Boris Becker, som vant den midterste av dem, i 1989. Edberg vant første og siste.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9WWsKxN33Xc]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar