Nadal våkner til liv

Jeg lurer på hva bookmakerne ville gitt deg i odds dersom du for tre uker siden satte penger på at David Nalbandian ville vinne de to siste Masters-turneringene. Han hadde et miserabelt 2007 fram til Madrid-turneringen. I morgen kan det skje: Argentineren møter Rafael Nadal i finalen i Paris. Nalbandian påførte Nadal et meget stygt tap (6-1, 6-2).

Det er også en fin oppreisning for Nadal, som jeg ga litt tyn for noen dager siden. Med seier vil Nadal utligne Federer sine sju titler fra 2007. Det hadde vært stilig om de møttes i finalen i ATP-sluttspillet. Akkurat nå virker det mest sannsynlig at Nadal klarer sin del av avtalen.

Forresten: Jeg leser at tribunene i Paris er nesten folketomme under mange av kampene. Høsttur neste år, anyone?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

 1. Synd ikke Nalbandian skal spille i Shanghai. Han har spilt utrolig bra i det siste, og overbeviste igjen ikveld. Dette sa Federer etter tapet: «He’s way better than being ranked 25 in the world. I don’t know what the hell he’s doing at the other tournaments, but it worked these two»

  Gasquet kommenterte etter kampen:

  j’ai déjà joué un joueur qui joue aussi bien que Nalbandian. Même avec Federer que j’ai joué six fois, je n’ai jamais ressenti cela. Il joue incroyable. Il est très, très fort. Revers, coup droit, il joue vraiment très bien ! Même si j’avais joué mon meilleur tennis, je ne suis pas certain que cela aurait suffi.

  Vous le placez au-dessus de Federer quand il joue comme cela ?
  Il joue vraiment bien. Il y a Nadal aussi, mais là, il a le niveau de Federer. Sans aucun problème.

  Kort summert opp: Jeg har aldri spilt mot en spiller som spiller så godt tom Nalbandian, selv ikke mot Federer har jeg hatt en slik følelse. ( Federer har ikke spilt på sitt beste i kampene mot gasquest skal det sies). Selv om jeg hadde spilt min beste tennis, er jeg usikker på om det ville vært nok.

  Plasserer du han over Federer når han spiller på den måten?
  Han spiller virkelig bra. Man har Nadal også, men slik han er nå er han på Federer-nivå. Uten tvil.

  Bra blogg du har forresten!

 2. Alle spillere har dager hvor de er helt uslåelige. Men toppnivået til Federer mener jeg uten tvil er det beste i verden. Men det er jo dette som er fascinerende med tennis – nivået er så høyt at dersom en topp 50-spiller har sitt livs uke, kan han vinne store turneringer.

 3. Ja, Federer er i en egen klasse. Treneren til Real Madrid ( han var å se på tribunen under Madrid Masters) har gått ut i det siste og sagt at hans laget spiller a la Federer, dvs at de har kapasiteten inne, og bruker den først når det er nødvendig. Denne analogien til federers måte å spille på, har blitt slått opp stort i spansk presse. Morsomt.

 4. He-he, god sammenligning. Federer er blitt dyktig til å gjøre hva som helst for å vinne i Grand Slam-turneringene, bortsett fra French Open. Virker ikke som han orker å mobilisere mot Nadal på grusen.

  Er spent på hvem som har noe igjen i tanken til ATP-sluttspillet. Djokovic virker utslitt nå. Roddick bør klare semifinale. Spent på hvordan den fysiske formen til Nadal er. Federer er nok lysten på revansje etter tapene for Nalbandian. Ferrer, Gonzalez og Gasquet tror jeg blir for lette.

Legg igjen en kommentar