Mestermøtene: Første stikk til Federer

HerretennisBare Davis Cup-finalen mellom USA og Russland gjenstår av mennenes tennissesong. Verken Pete Sampras eller Roger Federer spiller der. De møtes derimot i tre oppvisningskamper denne uka, og Federer vant den første i Seoul, 6-4, 6-3. Sampras ledet 4-2 i første sett før Federer tok de fire neste gamene og deretter også det andre settet.

Poenget med disse kampene er å skape mer blest om tennis, og sikre enorme summer i spillernes lommebøker. Ingen av dem trenger den økonomiske drahjelpen, men det er fint at de stiller opp som en gimmick. Den spillemessige verdien av disse kampene er tilnærmet null. Sampras sine fans vil si at resultatet viser at han ville slått Federer dersom de var på samme alder, og Federer sine fans vil si at Federer spiller på lavgir for ikke å ydmyke den gamle kongen. Og slik kan de kakke hverandre i hodet helt til neste sesong begynner.

Neste kamp går i Kuala Lumpur torsdag, og deretter Macau lørdag. Sjekk forresten denne siden, med sammenligning av spillernes karrierer.

International Herald Tribune: Older and balder, Sampras still stretches Federer

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar