Hvorfor ikke bare kalle det VM i tennis?

I morgen begynner ATP-sluttspillet, som er årets siste turnering på herresiden. Den samler de åtte beste spillerne gjennom sesongen til en hardcourt-turnering i Shanghai. Ære og feite penger står på spill.

En kikk på hjemmesiden til turneringen viser et av de største problemene til turneringen: Den skifter navn hele tiden. Ikke noe galt i seg selv, men det skapes ikke gode merkevarer på den måten.

2000-09: Tennis Masters Cup
1990-99: ATP World Tour Championships
1990-99: Grand Slam Cup (ble spilt i tillegg til ovennente turnering, og var en ufattelig pengestinn turnering)
1970-89: Masters

Om to år flytter turneringen til London, og da skal den selvsagt skifte navn igjen: Det nye navnet blir ATP World Tour Finals. Hallo! Er det mulig å falle ned på et navn snart, etter 37 års vingling? Jeg foreslår å kalle det ATP World Championships, og ferdig med det. Turneringen samler årets beste spillere, og den som vinner kan kalle seg verdens beste. For å si det litt enkelt.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar