Skuffende sesongavslutning av Nadal

Rafael Nadal er verdens suverent beste på grus. Det er både hans store lykke og en liten forbannelse samtidig. Etter at grussesongen sluttet med French Open i juni – som Nadal selvsagt vant – har han vunnet én tittel. Det var den ganske betydningsløse turneringen i Stuttgart. Underlag: Grus.

Finalen i Wimbledon, der han presset Federer meget hardt, er selvsagt en kjempeprestasjon. Men på denne siden av sommeren har Nadal skuffet meg. Det gjorde han i fjor også. Det virker som han tar ut så mye krefter i første del av sesongen at han ikke klarer å holde piffen til US Open. Etter Wimbledon har ikke Nadal spilt en eneste finale, altså bortsett fra Stuttgart.

Jeg håper for Nadals del at han prøver å porsjonere kreftene mer neste år. Dersom han skal overta for Federer på toppen, må han begynne å samle mer poeng fra juli til november. Jeg er spent på hvordan trioen Federer, Nadal og Djokovic fordeler de tre øverste plassene på rankinen neste år. For det er dem det handler om nå.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar