Mysteriet Steve Darcis

Jeg mener jeg har brukbar oversikt over de ca. 100 beste tennisspillerne i verden på herresiden. Jeg tror jeg har hørt navnet på det fleste av dem. De siste dagene har jeg fikset og pusset på oversikten over ATP- og WTA-vinnere i år (sjekk Snacks-kategorien), og et navn har plaget meg: Steve Darcis. Han vant en turnering i Amersfoort i sommer. Jeg var på ferie da det skjedde, og fikk ikke med meg begivenheten.

Steve Darcis. Jeg har aldri noensinne hørt navnet nevnt, verken før eller senere. Er han et spøkelse? Hvor i all verden på rankingen ligger han?

Steve Darcis. Ut fra navnet gjettet jeg at han er amerikaner. Men han er fra Belgia. Noen nettsteder sier Nederland, men de mer pålitelige kildene sier Belgia, så da tror jeg på dem.

Steve Darcis. Her er det jeg har funnet ut om mannen (Google er en herlig ting): Han ble født 13.mars 1984 i Liege i Belgia. Han er 177 cm høy og veier 73 kilo, og han slår med høyre hånd.

I årets Amersfoort-turnering vant han sin første ATP-kamp noen gang, og fortsatte like godt med å vinne hele turneringen. Han måtte vinne tre kvalifiseringskamper for i det hele tatt å få spille i Amersfoort. Da han vant turneringen, var han ranket 297 på ATP-listen. Det gjør ham til en av de lavest rankede spillerne som har vunnet en turnering i ATPs historie. Rekorden har for øvrig Lleyton Hewitt, som var ranket 550 da han vant i Adelaide i 1998 (og han slo Agassi i finalen! Sykt bra).

Darcis sin seier i Amersfoort står for meg som en større sensasjon jo mer jeg leser om den.  Det var en grusturnering. Riktig nok etter French Open, og dermed etter at de fleste har sluttet å bry seg om grus, men listen over Darcis sine motstandere er sterk: Marc Gicquel, Gilles Simon, Igor Andreev, Mikhail Youzhny og i Werner Eschauer. Dette er solide folk som kan spille på grus. Andreev har slått Nadal på grus, og den listen teller ikke mange navn. Youzhny har avgjort Davis Cup-finalen for Russland på grus og Simon og Gicquel er veletablerte top 100-spillere.

Amersfoort var nok Steve Darcis´ eneste tur innom rampelyset. Etter Mirakelet i Nederland har han spilt i to ATP-turneringer og vunnet en kamp – mot OL-mester Massu i Sopot like etter Amersfoort. Darcis er for øyeblikket ranket 113 i verden.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar