Årets beste spiller heter kanskje ikke Roger Federer

Det er nok heller Justine Henin. Hun er i alle fall veldig nær å gå forbi Federer i mine øyne. I helgen vant Henin sin niende tittel for året. Federer klarte ikke å vinne turneringen i Madrid, men tapte igjen for sin tidvise bøddel Nalbandian. (Argentineren Nalbandian slo de tre øverste spillerne på vei til tittelen – Nadal, Djokovic og Federer. Sterkt. Men jeg tror både Nadal og Djokovic begynner å bli slitne nå. Nalbandian på sin side har hatt et dårlig år fram til Madrid, og er nok atskillig sultnere akkurat nå.)

Federer sine tre Grand Slam-titler er det som holder ham foran Henin. Federer vant tre av de fire Grand Slam-turneringene. Hans ene tap kom mot Nadal i finalen av French Open, og det er ingenting å skamme seg over. Henin sto over Australian Open (det var rundt skilsmissen hennes) og vant French Open og US Open. Tapet for Bartoli i Wimbledon er det ene store stygge minuset på Henin sin 2007-statistikk.

Damene har bare dilldall igjen før slutspillet i november. Herrene spiller Masters-turnering i Paris like før ATP-sluttspillet.

Tennis-x.com: Nalbandian Foils Federer to Cap Incredible Week in Madrid

Forfatter: Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer til «Årets beste spiller heter kanskje ikke Roger Federer»

  1. Nivået i dametennis kan vel ikke sammenlignes med herretennisen? Så å utrope en dame til årets spiller går jeg ikke god for.

  2. Kanskje ikke, det er en evig debatt. Men betyr det at en mann alltid vil være Årets Utøver, uansett sport, siden menn har et høyere nivå?

  3. I tennis vil det nok det, så sant det ikke mangler totalt mannlige kandidater. Det kan jo skje i visse perioder. Nå følger ikke jeg veldig godt med i int. tennis, men fra 80-årene så var det et stort sprang mellom Chris Evert Lloyd og Navratilova på damesiden, og Borg, McEnroe, Bercker osv. Slike profiler som, da er vel kanskje ikke i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.