USA mot Russland (sett inn kald krig-klisjé her)

Davis Cup-finalen blir et oppgjør mellom Russland og USA, etter at de slo henholdsvis Tyskland og Sverige i semifinalen. Oppgjøret spilles i USA 30.november til 2.desember, og blir punktum for årets sesong.

Kampene spilles i USA, og i Davis Cup kan hjemmelaget bestemme underlag. Det betyr trolig et raskt innendørsdekke, fordi Roddick, Blake og Bryan-brødrene liker det best. Roddick er en solid DC-spiller, og Bryan-tvillingene er blant de beste i double. Det kan i seg selv være nok til å ta tre kamper, og det er nok til seier. (DC-oppgjør spilles best av fem kamper, fire single og en double).

Russland har et bredere lag enn USA. Davydenko, Andreev, Youzhny, Safin og Tursunov kan alle spille strålende kamper. Det spørs hvem som har mest krefter igjen når året nærmer seg slutten. Men jeg tror USA drar i land sin første DC-pokal på 12 år.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar