Spådommer: US Open, herreklassen

Første skritt mot å vinne en Grand Slam-turnering, er å tro at det er mulig. Roger Federer og Rafael Nadal har fratatt resten av feltet muligheten til å føle hvordan det føles å stå der med pokalen. De har delt de ti siste Grand Slam-pokalene mellom seg. Marat Safin er den siste utenom de to som har vunnet en Grand Slam-turnering, Australian Open 2005.

Novak Djokovic har begynt å yppe seg denne sesongen, og er ung og offensiv nok til å stå for en liten overraskelse. Men jeg kan likevel ikke se for meg at noen andre enn Federer vinner nå heller – i så fall fjerde år på rad.

1. kvartal
Se opp for: Federer (1), Isner, Young, Gasquet (13), Berdych (9), Karlovic (32), Roddick (5). Federer får en silkestart, med to kvalifiseringsspillere i de to første kampene. Deretter kan han møte servekometen Isner, og muligens Gasquet i åttendelsfinalen. Roddick har mange poeng å forsvare her, og kan få det tøft i åttendelsfinalen mot Berdych.

Til kvartfinale: Federer og Roddick.

2. kvartal
Se opp for: Davydenko (4), Almagro (28), Canas (14), Haas (10), Blake (6), Baghdatis (18). Davydenko bør klare en kvartfinaleplass her, for motstanden i hans nærmiljø er ikke sprek. Blake og Haas kan møtes i åttendelsfinalen, i en kamp som garantert vil bli en treff og bom-forestilling.

Til kvartfinale: Davydenko og Blake.

3. kvartal
Se opp for: Youzhny (11), Hewitt (16), Djokovic (3). Øverste del av tredje kvartal er preget av grusspesialister, og Youzhny bør følge opp den fine innsatsen fra i fjor mot slik motstand. Hewitt og Djokovic kommer til å gjøre opp om den andre kvartfinaleplassen. Jo lenger kamp, dess bedre for Hewitt.

Til kvartfinale: Youzhny og Hewitt.

4. kvartal
Se opp for: Gonzalez (7), Safin (25), Ljubicic (12), Ferrer (15), Malisse, Nadal (2). En brukbar trekning for Nadal. Jeg tipper han møter enten Malisse eller Ferrer i åttendelsfinalen, og begge er overkommelige så lenge Nadals kropp er intakt. Jeg er usikker på hvem han møter i kvartfinalen, men jeg satser friskt på at Marat Safin finner tilbake til gammel form for noen uker.

Til kvartfinale: Safin og Nadal

Og som alltid, les Jon Wertheim i Sports Illustrated sin analyse av trekningen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

 1. Du bør legge til noen:

  1. kvartal: Ferrero må man aldri avskrive, og jeg synes han imponerte i Wimbledon. Har også gjort det brukbart i Masters-turneringene. Møtte en veldig god Blake og en Hewitt i form i de to turneringene. Jeg tror Ferrero fort kan slå Gasquet i den formen Gasquet er i. Tror også Mathieu er i brukbart slag, venter på gjennombruddet hans. Isner og Young tror jeg ryker ut rimelig fort. Tror nok at Roddick og Federer møter hverandre i kvarten.

  2. kvartal: Davydenko bør være rimelig nærme en kvartfinale allerede med den trekningen han fikk. En Davydenko i ulage kan jo selvsagt tape mot både Kiefer og Almagro, men tviler på at det skjer. Bør imidlertid se opp for Querrey. Synes han er en veldig god spiller med en fantastisk serve, bra volleyspill og brukbart grunnlinjespill. Han kan møte Blake igjen, og det blir et tøft møte isåfall. Men grand slam er grand slam, så Blake mot Davydenko i kvarten er nok ikke noe dårlig tips.

  3. kvartal: Her tror jeg nok Djokovic greier kvartfinalen. Han har en utrolig tøff trekning, men han er ung og sprek med en enorm viljestyrke. Stepanek må man jo ikke avskrive, men tipper han ryker mot Djokovic. Tipper på Djokovic mot Youzhny i kvarten.

  4. kvartal: Nadal får et par tøffe matcher i starten med Tipsarevic og Tursunov (antageligvis). Jeg tipper at Gonzalez tar seg litt sammen nå, og når kvarten. Han har en rimelig grei trekning, og vil mest sannsynlig møte Safin i 3. runde. Monfils skal man heller ikke avskrive helt, han kan spille veldig godt i enkeltkamper. Veldig god serve. Tipper Nadal mot Gonzalez i kvarten.

  Spennende blir det uansett 🙂

Legg igjen en kommentar