Så var de tre

Novak Djokovics seier over Roger Federer markerer at tennisen har fått ei ny stjerne. Og det var på tide. Djokovic slo Roddick, Nadal og Federer i sine tre siste kamper i Montreal, og et klarere bevis på hardcourt-kvalitet finner du ikke.

For dem som tror Djokovic er et blaff, så er han ikke det. Han vant Masters-turneringen i Miami, og spilte semifinale i French Open, og nå altså en Masters-tittel til. For Federer og Nadal betyr det at de har nok en spiller å se opp for som utfordrer til verdenstoppen. Forfriskende, for det er mer spennende med en trekamp enn en tvekamp.

Forresten: Federer har én Masters-tittel så langt i 2007. Nadal og Djokovic har to. Dersom Federer ikke vinner US Open, bør han håpe at verken Nadal eller Djokovic gjør det. Ellers kan hans tilsynelatende uendelige rekke av uker som nummer én gå mot slutten om ikke så lenge.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar