Kamp om de siste plassene

Det kan skrives tjukke bøker om alle markedsføringstabbene som tennisorganisasjonene har gjort. En av de største var å satse hardt på Champions Race på begynnelsen av 2000-tallet. Det ble gjort fordi folk ikke skjønte hvordan en spiller som var i dårlig form, plutselig kunne bli nummer én på verdensrankingen. Mest berømt er Kafelnikovs åtte (?) tap på rad da han var nummer én våren 1999.

Champions Race er antall poeng spillerne har samlet siden begynnelsen av kalenderåret. Den som vinner årets første turnering, blir altså nummer én på racet, men det betyr fint lite i den store sammenhengen.  Når sesongen nærmer seg slutten, blir CR mer reelt. De åtte beste spiller i hver sesong spiller i ATP-sluttspillet.

Nadal og Federer er i en klasse for seg på ranking-poengene i 2007. Djokovic og Roddick virker også sikre. Da gjenstår fire plasser, som for øyeblikket er disse: Davydenko, Gonzalez, Ferrer, Ljubicic. Men det er veldig tett bak dem. Jeg tror folk som Hewitt, Youzhny og Blake kan blande seg inn nå mot slutten av sesongen, ja kanskje også Berdych. Det er mange poeng å hente for dem som kan spille på raske dekker, og det kan alle disse fire.

Viktigst: US Open og Masters-turneringene i Madrid og Paris.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar