Federer kan knappe innpå

Geniene i ATP sørger tre ganger i året for at Masters-turneringer blir presset helt inntil hverandre. Nå går sesongen mot slutten, og spillerne har mindre overskudd. Nadal har trukket seg med skade, Djokovic er utslått av Moya og Roddick tapte for Ferrer.

Den eneste gjenlevende av de aller beste er Roger Federer, som i kveld spiller kvartfinale mot ikke spesielt farlige Nicolas Almagro. De seks andre spillerne bør heller ikke ha en sjanse mot sveitseren. Kanskje faller Federer for fristelsen til å tape før finalen, for å spare krefter til US Open. Men jeg tviler egentlig litt på det. Han får en ukes pause mellom Cincinnati og New York.

Seier i Cincinnati (et navn det er lett å feilskrive) vil bety at han nesten går forbi Nadal i ATP-racet, som beregner poengene så langt i år. Resten av året spilles på hardcourt og innendørsdekker, og der skal Federer være sterkere. Men det er gøy at det er kamp om førsteplassen på rankingen lenger enn det pleier i en sesong. Det beste hadde vært om alt ble avgjort i ATP-sluttspillet i november.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar