En klar nummer tre

Hvis du ennå ikke har lært deg navnet Novak Djokovic, er det på tide å gjøre det nå. Serberen er for øyeblikket en klar nummer tre i verden, og han komme til å å prege topptennisen i mange år framover. Han har ingen klare svakheter, og vinner turneringer på både hardcourt og grus.

Seieren over Andy Roddick i kvartfinalen i Montreal viser at Djokovic begynner å bli bedre mot de beste spillerne. Men han trenger flere seire mot de store store – Federer og Nadal – for å virkelig true dem, komme inn i hodene deres.

Apropos de to store: Hvis det er en Sampras-rekord som Federer skal slite med, så er det Sampras sine seks år på toppen av verdensrankingen. Ikke sammenhengende seks år, men Sampras var på toppen ved årsslutt fra 1993-98. Federer har nå tre år på rad. Det må sies: Sampras sin motstand i årene 96-98 var ikke all verden. Federer på sin side har Nadal som rensker ATP-touren for grustitler, når finalen i Wimbledon og dessuten vinner Masters-turneringer på hardcourt. Kanskje må Federer ironisk nok stole på Djokovic sine evner, og håpe at kroaten spiser litt av kaka fra Nadal.

Uansett er det godt med en høst hvor verdenseneren ikke er bestemt i august. US Open vil avgjøre mye.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar