Tynn amerikansk rekruttering

Hvem blir den neste amerikanske mannen som vinner US Open? Andy Roddick vant sist, i 2003. Han var i finalen senest i fjor, men ser mer og mer ut som en has-been. Da Roddick slo gjennom i 2001, var det med et enkelt, men effektivt spill: Verdens hardeste server og en monster-forehand.

Nå har det gåt fire år siden hans eneste Grand Slam-tittel, og Roddick klarer ikke lenger å knocke ut de beste spillerne på den måten. Roddick har alltid vært best på hardcourt. Til nå i år har han tapt i strake sett mot både Federer (AO), Nadal (Indian Wells) og Djokovic (Montreal) på hardcourt. Roddick må sannsynligvis slå to av disse for å vinne US Open igjen. Dessuten er ikke Roddick så bunnsolid mot de dårligere spillerne som han var før.

James Blake vant en tittel tidlig i år (Sydney), men har spilt svakt etter det. Blake blir 28 år i desember. Få spillere har vært så gamle når de tok sin første Grand Slam-tittel. I farten kommer jeg bare på Andrez Gomez (French Open 1990).

Neste amerikaner på ATP-rankingen er Mardy Fish (51) og deretter Vince Spadea (58). De har vært med i årevis, og aldri oppnåd noe særlig.

Mitt tips: Williams-søstrene redder dagen for de amerikanske fargene.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar