Tett blant jentene

Det har vært skrevet atskillige megabytes om Federers femte strake tittel i Wimbledon, hans plass i historien og så videre. Venus Williams sin tittel fikk hun ha nesten for seg selv.

Hvis en gidder å sjekke, så er det et spennende kappløp på gang på damesiden. Spørsmålet er: Hvem av dagens aktive spillere kommer til å ha flest Grand Slam-titler når karrieren er slutt? Slik er stillingen i dag:

Serena Williams – 8

Justine Henin – 6

Venus Williams – 6

Maria Sharapova – 2

Amelie Mauresmo – 2

Jeg tror ikke Sharapova klarer å få fem GS-titler engang, men jeg tar henne med bare for gøy. Mauresmo kan muligens klore til seg en tittel til.

Serena har vunnet alle de fire store, og trenger minst kamptrening. Hun kommer garantert til å få et tosifret antall. Venus har vunnet US Open to ganger, men det er seks år siden forrige gang. Hun er 27 år, og jeg tror ikke hun kommer til å være i toppen mer enn et par år til. Kanskje en Wimbledon-tittel eller to er innen rekkevidde?

Henin har fire titler i French Open og en hver i Australia og New York. Hun har spillet til så mye mer, og dersom hun holder seg skadefri, bør hun ha en brukbar sjanse til å gå forbi Serena.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar