Sister act

Tennis på tv:
Justine Henin – Serena Williams 6-4, 3-6, 6-3
Kvartfinale, Wimbledon

Venus Williams – Maria Sharapova 6-1, 6-3
Åttendelsfinale, Wimbledon

Det var dette turneringen trengte. Etter halvannen uke marinert i britisk regn, kom to kanonkamper med Serena og Venus Williams i hovedrollene.

Jeg så bare deler av oppgjørene, men ofte er det nok til å få puls av en Williams-kamp. Som kampen mellom Sharapova og Venus. Venus viste Sharapova sine begresninger for all verden, og viste hvem av dem som har størst kapasitet. Venus var best i alt, og fikk Sharapova til å framstå som ekstremt endimensjonal.

Sharapova viste mye knytteneve og sendte bestemte blikk i begynnelsen av andre sett, men var stadig bakpå i sine egne game, og det var liten tvil om hvem som ville vinne.

Serena og Henin har en lang historie med kontroversielle kamper, mest berømt er semifinalen i French Open 2003. Serena tok andre sett, og i siste brøt Henin til ledelse 5-1. Første gang hun skulle serve ut kampen, var hun stø som en løvetann i stiv kuling. Så holdt Serena, før Henin servet det hjem.

Veien videre: Henin har praktisk talt gratisbillett til finalen (møter Marion Bartoli i semifinalen). Venus møter Kuznetsova i kvartfinale, og deretter Ivanovic eller Vaidisova i finalen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar