Ikke akkurat magisk

Tennis på tv:
Roger Federer – Juan Carlos Ferrero 7-6, 3-6, 6-1, 6-3
Kvartfinale, Wimbledon

A-magasinet hadde en fin artikkel om Wimbledon i dag. Hovedfokuset var på Roger Federers evner. Jeg tror de som leste artikkelen og deretter skrudde på tv-en for å se hva Federer-hypen dreier seg om, må ha blitt litt skuffet.

Seieren over Juan Carlos Ferrero var ingen Federer-kamp for evigheten. Jeg kampen da den begynte i går, hvor Federer tok en tidlig ledelse som han soste vekk. Så siste sett da jeg kom hjem fra jobb i dag. Federer fikk det nødvendige breaket i fjerde sett, og holdt, med litt problemer, serven sin resten av kampen.

Grastennis kan være den vakreste disiplinen i tennis. Det kan også være den verste. I dette oppgjøret var det om å gjøre å holde ballen i spill. Banen var så oppharvet ved grunnlinjen at begge spillerne fikk masse feiltreff. Dessuten blåste det kraftig. Jeg har ikke sett Federer så gretten i kamp på flere år.

Akkurat nå holder Andy Roddick på å blåse Richard Gasquet av banen. Hvis ikke Federer skjerper seg, kan han ha en sjanse i semifinalen. Men det har jeg sagt før også, og tatt skikkelig feil.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar