Gi Tim Henman et par kontaktlinser!

I årets Wimbledon-turnering har spillerne for første gang hatt muligheten til å protestere på baller de mener er feildømt. Spillere som hyler og skriker over avgjørelser som de mener er åpenbart feil, er en gammel tradisjon i tennis (se McEnroe, John).

Så når spillerne omsider får sjansen til å gi beskjed når noe er feildømt, skulle en tro at det førte til et ras av pinlige øyeblikk for linjemennene. Før du sjekker den offisielle statistikken for Wimbledon-turneringen: Tipp hvor mange av protestene fra spillerne som har vist seg å være korrekt. Mitt tips var ca. 40-50 prosent, siden kommentatorer ofte snakker om hvordan spillere har en innebygd følelse av hva om en ball er inne eller ikke.

Guess what: Tallet for herrene er 15,25 akkurat nå. 15 prosent av alle protester viser seg å være riktige. De dårligste øynene i Wimbledon har Tim Henman. Han la inn ni protester i sine tre kamper. ALLE var feil. 9 av 9 var bom.

Det interessante er at damespillerne er atskillig mer treffsikre. De har rett i 47 prosent av tilfellene. Dette kan bety to ting:

a) Damene har bedre syn enn mennene
b) Damekampene er oppsatt med svaksynte linjedommere som dømmer feil hele veien
c) Damespillerne protesterer bare når de er ganske sikre på at de har rett

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar