Derfor vinner Nadal

En viktig del av alle fans´ liv, er å tenke seg hvorfor ens egen favoritt kommer til å tape en viktig kamp. I mitt tilfelle Roger Federer. I går ga jeg han en 60-40 sjanse over Nadal i dagens Wimbledon-finale. Etter den tid har jeg kommet fram til disse argumentene for at Nadal tar sin første Wimbledon-pokal:

  • Federer har presset. Bjørn Borg er på plass, klar til å dele ut trofeet til Federer dersom sveitseren vinner for femte gang på rad. Federer er favoritt, men han har ikke spilt like overbevisende denne sesongen som tidligere. En seier til Nadal vil gi spanjolen en meget god sjanse til å ende året som nummer én i verden. Hvis Federer ikke vinner i år, kommer han aldri til å vinne fem på rad i Wimbledon.
  • Nadal er best i dårlige forhold. Taket over tribunene på Centercourten er borte, i påvente av taket over hele stadion, som kommer i 2009. Derfor blåser det mer enn før. Nadal har større sikkerhetsmargin i sine slag, og er mindre preget av vind og sånt enn Federer, som irriterte seg konstant i kampen mot Ferrero. Da blåste det en del.
  • Nadal har fått best matching til nå. Han har spilt mot Söderling, Djokovic og Berdych. Bare mot Söderling var han truet, men kom seg gjennom det også. Federer har ikke fått noen god matching til nå, og har dessuten spilt en kamp mindre enn Nadal.
  • Federer har et kompleks. Selv om Federer har vunnet de siste gangene han har møtt Nadal på raskt underlag, virker Federer anspent når han møter Nadal. Han får ingenting gratis.
  • Nadal spiller uten press. Få spådde Nadal i en ny finale etter at trekningen ble klar. Nadal har vist at han blir en trussel i mange år framover, og han er bare 21 år. Vinner han i dag, kan det være begynnelsen på et tronskifte på toppen.
  • Graset er ikke spesielt raskt. Ballen spretter høyt, noe som er fordel Nadal.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar