Wimbledon, dameklassen – mine spådommer

Dameklassen i Wimbledon har flere spenningsmomenter enn herreklassen i år, hvor det store spørsmålet er om Roger Federer klarer å vinnne for femte år på rad. Samtidig pleier ikke damekampene å bli interessante før det nærmer seg kvartfinaler. På herresiden kan folk som Karlovic, Guccione og Mirnyi ha ekstreme servedager og blåse store navn av banen. Damene server ikke så godt, så det er veldig små sjanser for store sensasjoner. Vinner Henin for første gang, og fullfører sin karriere-Grand Slam? Er det liv i Venus fortsatt? Er Serena i form? Er Sharapova i stand til å slå de beste? Hva med Jankovic?

1.kvartal

Se opp for: Henin (1), Schnyder (15), Molik, Serena Williams (7). Synd: For andre turnering på rad kan Henin og Serena møtes allerede i kvartfinalen. De er verdens beste spillere på sitt beste, men rankingen til Serena er så lav at en av dem må ut i kvarten. Jeg tror Serena vinner den duellen. Resten av folkene her er listefyll.

2.kvartal

Se opp for: Jankovic (3), Peer (16), Hingis (9), Chakvetadze (8). Jankovic har lite å være redd for. Hingis kan kanskje lure seg til kvartfinale, dersom hun er skadefri. Ellers en grå avdeling.

3.kvartal

Se opp for: Ivanovic (6), Vaidisova (14), Mauresmo (4). Ivanovic og Mauresmo prøver å riste av seg skuffelser fra French Open. Vaidisova har stagnert litt i år. Både hun og Ivanovic har tungt nok spill til å komme langt. I alle fall til kvartfinale. Mauresmo er som alltid et spørsmålstegn, men jeg tror hun kommer til å gjøre en god turnering.

4.kvartal

Se opp for: Kuznetsova (5), Venus Williams (23), Sharapova (4). Ikke la deg lure av 23-tallet. Venus Williams kan vinne denne turneringen. Da må hun slå Sharapova allerede i åttendelsfinalen, og sannsynligvis Kuznetsova i kvartfinalen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar