Maria Sharapova er ikke elegant

En løgn blir ikke sannere selv om den fortelles mange ganger.

NRK bruker noen minutter på Wimbledon hver kveld, og mange av reportasjene er gode. Andre faller helt i klisjegrøfta, som torsdagens innslag om Maria Sharapova. Det ble avsluttet med å fastslå at Sharapova personifiserer eleganse og stil mer enn noen andre i Wimbledon.

Jeg har sansen for Sharapova. Hun er en fighter og har en enorm vinnervilje. Men hun er ikke elegant. Tennisen hennes er hakkete og stygg. Det er ingen estetiske kvaliteter ved spillet hennes. Igjen: Ikke noe galt i være i verdenstoppen selv om hun ikke har det største talentet, tvert imot, det er imponerende.

Okei, så mener folk kanskje at hun er elegant på andre måter, altså at hun kler seg bra eller noe sånt. Det interesserer meg minimalt. Sharapova virker lite opptatt av hvordan hun ser ut på banen. Håret er i en helt vanlig hestehale, hun hadde den samme kjolen som sist, og hun virker temmelig avslappet i forhold til sitt eget utseende også utenfor banen. Det er godt gjort, når så mange hele tiden snakker om hvor stilig hun er. Jeg tror Sharapova er mye mer opptatt av å vinne kamper og tjene penger.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar