Full knus, Nettavisen-versjonen

Denne saken handler om French OpenJeg har jobbet i en nettredaksjon selv, og vet at det ikke er lett. Ting skal skje kjapt, og det skal være riktig.

Likevel, når man ikke er sikker på noe, er det bedre å la være å skrive det, enn å skrive noe som er feil. Jeg så ikke semifinalen mellom Federer og Djokovic, men det kan ikke Nettavisens reporter ha gjort heller. Jeg sakser fra denne artikkelen («Federer feide seg til finalen»), slik den står på nettet akkurat nå:

«I realiteten syntes han (Federer) å ha god kontroll på det tette oppgjøret»

Hm, ja 3-0 i sett er jo bra. Men i det første lå Federer under 2-4, 0-40. Davydenko hadde med andre ord tre breakballer til 5-2 i det settet. I det første settet reddet Federer 10 av 11 breakballer. Selv fikk han bare to breakballer, som han omsatte. Med andre ord: Davydenko presset Federer mer enn Federer presset Davydenko. Jeg sakser fra BBCs David Mercers ord om det første settet: «I’m going to call the gendarmes because that’s daylight robbery by Federer.» Det andre og tredje settet gikk til tiebreak. Davydenko servet for begge settene, men ble brutt. «God kontroll» av Federer? Ikke akkurat.

Totalt vant Federer 143 poeng, mot 135 for Davydenko. Jevnt, vil jeg kalle det. At Federer vant kampen, henger trolig mer sammen med hans rutine i slike kamper, og sterkere psyke enn russeren.

Ja, forresten, kampen endte 7-5, 7-6, 7-6 for sveitseren.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar