Den andre siden av Federer

Tennis på tv:
Roger Federer – Teymuraz Gabashvili 6-3, 6-2, 6-4
1. runde, Wimbledon

Det er knapt mulig å lese en artikkel om Roger Federer uten at det blir understreket hvor elegant stilen hans er. Det er selvsagt korrekt, men en like viktig del av spillet hans er hvordan han forsvarer seg.

På graset får Federer virkelig bruk for den underskrudde backhanden sin. Den smyger seg over nettet og holder seg lavt som en marinesoldat på snikoppdrag etter spretten. Federer får mindre kudos for servereturene sine enn mange andre. Han har en stor rekkevidde på begge sider, og særlig på backhanden klarer han å nøytralisere motstanderens serve ved å sende den tilbake som en lav slice.

Gabashvili kommer neppe til å spille på Centercourten igjen, og var til tider nervøs. Jeg synes det tidvis virket som Federer for en stor grad ventet på at russeren skulle slå seg bort eller bli lammet av anledningen. Federer var som Sampras i Wimbledon: Han gjorde akkurat nok til å vinne. NRK sine kommentatorer var en smule skuffet. Ja, ja, Federer kan ikke gå på vannet hver gang han spiller. 33 vinnere og 13 upressede feil er en god statistikk.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar