De største talentene

Tredjerundekampen mellom Marat Safin og Roger Federer burde vært en kamp mellom nummer én og to på rankingen. I stedet er det en kamp mellom nummer én og nummer 26. Safin har så mye talent at det nesten er en prestasjon å ligge så langt nede på ATP-listen. Etter seieren i US Open 2000 har han hatt noen glimt av storhet, men det meste har vært bortkastede år.

Men husk: Safin er den siste som har slått Federer i en Grand Slam-turnering som ikke heter French Open. Det skjedde i Australian Open 2005, da han vant hele greia. Jeg tviler på om det skjer igjen i Wimbledon, selv om Safin ikke er av den typen som trenger å spille seg i form – plutselig har han en sinnsyk dag og kan slå hvem som helst. Som Federer. Ingen av dem har tapt sett til nå.

Spådom: Federer i tre sett.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar