Underdogen bjeffer igjen

Denne saken handler om herretennisRafael Nadal sin vanskeligste test på veien mot fjorårets tittel i French Open var ikke, som mange tror, finalemotstander Roger Federer. Det var Paul-Henri Mathieu.

Franskmannen spilte en lang, hard kamp mot Nadal. Den gikk samtidig med vår kamp på Court 1, like ved siden av, og vi lurte på hva som skjedde som skapte så mye jubel på hovedbanen. Etter at vår kamp var slutt, så vi på den gigantiske skjermen midt på stadion-området. Mathieu viste ingen respekt for Nadal. Han kjørte spanjolen fra side til side, og bare Nadals utrolige defensive evner reddet ham. Kampen varte i nesten fem timer, til tross for at det bare ble fire sett: 5-7, 6-4, 6-4, 6-4 til Nadal. Her er en glitrende artikkel om den kampen.

Det så en stund ut som Mathieu skulle klare å presse Nadal til fem sett, men Nadal gjorde kort prosess i slutten av fjerde sett.

Mathieu er en ujevn spiller som har vært en del skadet, og han har noen stygge Davis Cup-tap på merittlista. Nå ser han ut til å være i form igjen. Han vant Casablanca-turneringen i forrige uke. Når dette skrives har han akkurat slått «Can you hear the drums» Fernando Gonzalez 6-2, 6-4 i Estoril, Portugal. En mann å regne med i Paris i år også, får vi håpe. Bildet over viser Mathieu, lengst fra kamera, mot Roger Federer i Roma 2003.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar