To kjekke comback…og en uslåelig Nadal

Denne saken handler om herretennisRoffe Nadal har akkurat vunnet semifinalen i Roma mot Nikolay Davydenko 7-6, 6-7, 6-4, i en kamp som visstnok varte i 3 timer og 40 minutter! I den andre semien har «Can you hear the drums» Fernando Gonzalez slått Volandri med knusende sifre (6-1, 6-2). Med andre ord har Gonzalez masse energi til overs i morgensdagens finale, mens Nadal må kjenne det i beina. På en måte er det fordel Nadal at kampen er bare tre sett, for han klarer nok å mobilisere. Men Gonzalez har mer å gå på.

Gonzalez og Davydenko har innledet sesongen ganske dårlig (for Gonzalez sin del vel å merke etter finalen i Australia). Kjekt å se at de er i sving igjen. Og Nadal tapte årets første sett på grus, så vidt jeg vet.

NB: Gonzalez leder 3-1 i innbyrdes oppgjør mot Nadal. Han knuste spanjolen i Australia i januar, men Nadal på grus er noe helt annet.

Hvem som synes utviklingen i Roma er helt ok? Roger Federer. Han får spilt Hamburg-turneringen trolig uten Nadal, som jeg ikke tror vil risikere å brenne seg helt ut før Paris ved å dra til fuktige nord-Tyskland. Federer har alltid likt seg i Hamburg, og håper å få noen flere gruskamper før Paris.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar