Sjokknyheten

Denne saken handler om herretennisAiai for en interessant sesong dette er. Først ser Federer ut som tennisens Supermann i januar, så spiller han tafatt de neste månedene, mens Nadal har overtatt den røde kappen og S-en på magen. Fernando Gonzalez ble helslakt 6-6, 6-2 i finalen i Roma.

Og ja: Nadal og Federer skal begge spille i Hamburg til uka. Det er bare en (lang og slitsom) busstur unna Stavanger, en mulig tennistur et annet år.

«Sjokknyheten» er at Federer sparker Tony Roche som trener. Jeg skal ikke si at jeg ikke ble overrasket, for det ble jeg. Men sett fra et rasjonelt standpunkt er det kanskje ikke så rart. Hva gjør spillere når ting går dårlig, som det har gjort for Federer i ca tre måneder nå? De kvitter seg med treneren.

Federer blir kanskje ansett for å være for trivelig til å holde på med sånne ting, men han er nok villig til å gjøre hva som helst for å holde på førsteplassen sin. Nadal tok inn mange poeng da Federer tapte to ganger mot Canas i mars, og kommer til å ta inn enda flere nå. Den amerikanske hardcourt-sesongen kommer trolig til å avgjøre hvem som blir verdensener ved årsslutt. Dersom Federer klarer å holde førsteplassen i år, blir det for fjerde år på rad, og da mangler han bare to før han har utlignet Sampras sine fem på rad (93-98).

Er løsningen å sparke Tony Roche? Jeg har ikke peiling. Federer skal spille uten trener framover slik jeg skjønner det. Han har alltid virket som en spiller som stoler mest på instinkt og mindre på taktikk som blir lagt opp av en trener, og kanskje synes han det har vært forstyrrende med en Tony Rche som har lagt planer for ham, særlig på grus.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar