Noen setninger om trekningen

Denne saken handler om French OpenJeg får av turmessige grunner ikke gitt noen stor analyse av trekningen i år, men her er noen førsteinntrykk:

Menn:
Federer har en brukbar trekning. Møter Russell i første runde, og kan ellers treffe på Ferrero, Youzhny, Robredo og Safin før kvartfinalen, og ingen av disse har plaget Federer på årevis. Volandri (slo Federer i Roma) er en mulig motstander i kvartfinalen, men kommer neppe så langt. I semifinalen kan Federer møte Gonzalez, Nalbandian, Gasquet, Almagro eller Davydenko. Han er kanskje mest redd for Guillermo Canas (to seire mot Federer i år), men den stabile argentineren har ikke vært så sprek i det siste.

Nadal begynner mot Del Potro, som skal være et stort talent. Så følger noen rolige runder, før han kan møte en formstigende Hewitt, senere er Berdych, Moya og Blake potensielle motstandere, før Djokovic, Ferrer eller (og da skal jeg gå på hendene til jobb) Roddick i semifinalen.

Både Federer og Nadal begynner pent og forsiktig, og får anledning til å spille seg i form. Alt annet enn en finale mellom dem virker usannsynlig. Da kommer jeg til en Eurosport-skjerm nær deg!

Kvinner:
Henin og Serena Williams kan møtes allerede i kvartfinalen, og det er synd. En kamp hvor begge disse er i toppslag, er den moralske finalen i enhver turnering. I den kvartfinaledelen av trekningen er også Dinara Safina. Regn med at Nicola Vaidisova eller Jelena Jankovic tar en plass i semifinalen, for begge har fine trekninger. Kuznetsova har vært stabil i det siste, og bør ha gode sjanser på en kvartfinale mot Ivanovic. Mauresmo har også vært heldig med loddene, og det betyr selvsagt at hun kommer til å tryne så snart anledningen er der. Maria Sharapova er ingen nytelse (tennismessig!) å se på grus, og ikke bli overrasket om hun ryker ut mot Schnyder i åttendelsfinalen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar