Hyggelig comeback, men ikke Wimbledon-materiale

Denne saken handler om herretennisPete Sampras har rørt på seg igjen. Han vant Champions Cup i Boston nylig, en veteranturnering med blant andre Jim Courier, Todd Martin, Petr Korda og John McEnroe i aksjon.

Sampras slo Todd Martin i finalen 11-9 i tie-break i tredje sett, etter å ha reddet tre matchballer. Det er kjekt å se at Sampras liker å spille for folk igjen, og vise litt av det han var god til.

Det har vært mye snakk om hvor god Sampras er etter at han la opp. Ikke sammenlignet med andre veteraner, men med dagens ATP-spillere. Etter at 48 år gamle McEnroe tapte 6-3, 6-4 i semifinalen, mente Sampras at han trolig kan konkurrere mot hvem som helst i verden, i det minste for en kamp. McEnroe kan ikke se fem spillere som ville slått Sampras.

Jeg er en stor fan av Sampras, men kan ikke se at han har rett. Det er bra at de halvgamle mennene fortsatt har det gøy. Det virker som Sampras og mange andre har glemt at han var utbrent og en skygge av seg selv de siste årene av karrieren, og at seieren i US Open 2002 var den første turneringen han vant på mer enn to år. Sampras mistet litt fart og litt sikkerhet i grunnslagene de siste årene, nok til at han ble slått av en rekkke spillere. At han skal ha blitt bedre av å være fem år borte fra tennisen, har jeg vanskelig for å tro.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar