Fantastiske slag, del 17: Nadal sin forehand

Denne saken handler om herretennisNadal bygger spillet rundt forehanden sin. Han er keivhendt og slår med enorm overskru og et vanvittig trykk. Han har stor sikkerhet på slaget, og er så ung at han kan løpe rundt backhanden hvis han vil det.

At Nadal slår med venstre er også en grunn til serven hans er effektiv. Men på grus er det særlig forehanden hans som setter motstanderen under press. Når Nadal slår den med full intensitet diagonalt mot motstanderens backhand, spretter den så høyt og sidelengs (Nadal har også litt sideskru, ser det ut som) at motstanderen har store problemer med å gjøre noe med den.

Nadal har sine beste resultater på grus. På raskere dekker spretter den ikke like høyt, og spillere som Youzhny kan utnytte det. Når jeg ser Nadal sitt ekstreme forehand-grep lurer jeg også litt på hvorfor ikke flere prøver å holde ballen lavt til den siden hans. Det krever mye energi fra Nadal å dra ballen opp og over nettet med det grepet han bruker. På grus får han hjelp av underlaget, og det forteller alt om mannens evner at han klarte å nå Wimbledon-finalen i fjor.

(Oppdatert 2013, mange Nadal-forehander senere: Her er noen klipp:)

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar