Kampen alle har ventet på

Denne saken handler om herretennisRoger Federer og Rafael Nadal møtes i finalen i Monte Carlo i morgen. Nadal kommer til å vinne.

Grustennis favoriserer alle Nadals styrker, akkurat som gras favoriserer Federer ekstremt. Federer må spille på sitt beste, ha litt flaks og Nadal må ha en dårlig dag, ellers vinner spanjolen. Federer er så talentfull at han kan ta et sett. Og han slo Nadal i ATP-sluttspillet i fjor.

Likevel, grustennis er bryting, grastennis er dansing. Nadal elsker å bryte. Kjempe, slite og kave, særlig mot en stilspiller som Federer. Mats Wilander beskrev en gang taktikken sin på grus som «hit and run», altså slå ballen og spring etter neste ball, som jo egentlig bare er tennisens grunnprinsipp: Få ballen over nettet en gang mer enn motstanderen. Nadal gjør det bedre enn noen andre.

Federer har møtt sterkere motstand fram til finalen (blant annet Ferrer og Ferrero), men jeg tror ikke han klarer å slå Nadal.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar