Fantastiske slag, del 16: Youzhny sin backhand

Denne saken handler om herretennisMikhail Youzhny har gjort det bra i det siste, og nå er han klar for finalen i Dubai mot selveste Roger Federer.

Russeren Youzhny har hatt en variabel karriere som aldri har blitt så god som den burde. Men på sitt beste er han en av de mest behagelige spillerne på ATP-touren.

Youzhny bygger mye av spillet sitt på backhanden. Han slår den med en hånd. Jeg la første gang merke til den i en oppvarmingsturnering til Wimbledon for noen år siden. Youzhny spiller med relativt lite overskru på backhanden, han kan slå vinnere ned langs linjen og diagonalt, og han har veldig god rekkevidde.

Jeg synes han har en anelse mindre feilmargin enn Federer sin backhand, men så slår jo sveitseren med ganske mye overskru på begge sider. Da Youzhny slo ut Nadal av US Open i fjor, var backhanden helt konge. Youzhny har en ganske enkel og effektiv teknikk, og har ingen problemer med å bruke slice, overskru, lobber eller stoppballer fra backhandsiden. Et skikkelig arbeidsverktøy, med andre ord.

Klippet er fra US Open mot Nadal:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JkoocrWY9Aw]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar