En ynkelig farvel-sesong

Denne saken handler om dametennisEn av lunsjavisene på jobb (jeg tror det var Dagbladet) hadde en dobbeltside om Kim Clijsters i dag. Hun er 23 år, og skal gi seg etter denne sesongen. Hun kunne blitt en av sin generasjons store spillere, men velger i stedet å legge opp.

Jeg har ennå ikke skjønt helt hva hun skal gjøre i det nye livet sitt. Hun snakker om at hun vil være hjemme og leke med hundene sine, og få barn ganske kjapt. Fine greier. I et par år, kanskje. Pete Sampras la opp som 31-åring, etter å ha vært i verdenstoppen i 13 år, mye lenger enn Clijsters. Han gjorde ikke en drit de første årene etter karriereslutten, men begynte å kjede seg. Nå spiller han oppvisningsturneringer igjen. Og her snakker vi om en mann som var virkelig lei av tennis.

Jeg vet ikke om så mange 23-åringer som synes det er givende å glo i veggen. Kanskje Clijsters blir trener, det hadde ikke overrasket meg. Hvis hun finner en spiller med litt mer killerinstinkt enn hun selv har, tror jeg Clijsters kan bli en god coach, for hun har en fin teknikk selv.

Hun virker som å ha gitt opp allerede, og det er en avslutning på karrieren som fansen hennes ikke fortjener. Hun har ikke tenkt å delta i US Open, fordi det krasjer med bryllupsreisen. French Open skal hun heller ikke være med på, siden det krasjer med brullypsforberedelsene. Snork.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar