Sampras til Boston

Pete Sampras skal spille senior-turnering i Boston i begynnelsen av mai. Han spilte en del oppvisningskamper i fjor, og bruker en større racket nå enn da han la opp.

Hvor god er han i dag, 35 år gammel? Selvtilliten er det ingenting i veien med:

It’s really given me the ability to hit the ball better today than I did in my prime.

Hvis Sampras slår ballen bedre i dag enn da han spilte, skal jeg hinke til jobb den neste uka. Likevel, dersom Sampras hadde vært litt mindre stabukk i sin aktive karriere, og prøvd en ny racket, kunne han fått et par bedre sesonger som avslutning. Seieren i US Open 2002 var en gave fra gudene, to utrolige uker som avslutning på en karriere som var på sterk nedtur.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

0 kommentarer

 1. Hei

  Jeg leser ofte siden din og synes du skriver mye vettugt, og har godt innblikk i int. tennis.

  Men når du sier at Sampras kunne hatt en bedre avslutning på sim karriere ved å bytte racket synes jeg du skyter over mål.

  Spillere er så vant til sin racket at de sjelden bytter i løpet av karrieren. Se foreksempel bilder og diskusjoner på forumet på tenniswearhouse.com. Maling av racketer er heller regelen enn unntaket. Spesielt for Pete som spilte med en så «sær» racket vil det kreve enormt mye å bytte og ikke minst bli komfortabel med en ny. Alle vet at Federer spiller med en god gammel Wilson som males i årets farger. Off-season er så kort at de ikke får tid til å tilpasse seg en ny

  Vi ser ofte at spillere som er på nedadgående trend ofte bytter merke (a.costa, jc ferrero). Sjelden det hjelper. Ferrero er vel også forresten tilbake til sine gode gamle Prince Graphite Longbody.

  Har sett en del av racketene til proffene og tro meg de er langt fra de man får kjøpt over disk. Alt er custom-made.

 2. Ja, det er mye maling av racketer og fiksing. Men Sampras har mye stolthet, og jeg skjønner ikke hvorfor han skulle si at han har begynt med en ny racket hvis det ikke var tilfelle. Det ville jo bare understreket hans enorme talent hvis han hadde sagt «jepp, samme gamle steintunge racketen som alltid, ingen problemer her i gården». Han trenger jo ikke sponsorpengene fra Wilson, akkurat.

 3. Hei igjen

  Jeg mente at han skulle byttet mens han fortsatt var atp-spiller.

  At han bytter nå som han trener mindre og bare har det gøy med tennis er ikke så overraskende. Da ville nok den gamle Wilson slegga blitt for brutal for hans arm!!!

Legg igjen en kommentar