Alle utenom Roger

Denne saken handler om Davis CupDet er David Cup og Fed Cup denne helga. Med andre ord: Spill for nasjon og ære.

Roger Federer har hatt en lang pause etter Australian Open. Likevel er ikke han med når Sveits møter Spania på hjemmebane. Det er for dårlig. Federer hadde sannsynligvis fått sjansen til å møte Nadal igjen, og han trenger så mange seire mot spanjolen som mulig før grussesongen begynner i april. Og hvorfor ikke gi litt tilbake til landet som har fått ham fram?

Andy Roddick er en hederskar i så måte. Han er på plass for det amerikanske laget, og vant sin første kamp i oppgjøret mot Tsjekkia. Og Marat Safin stiller opp for Moder Russland når det er påkrevd. Federer er så dominerende nå at han kunne vunnet Davis Cup egenhendig for Sveits, men det ville utvilsomt gått ut over resten av sesongen hans. Og Davis Cup har så lav status for tiden, at jeg forstår Federers valg på en måte.

Ellers ser jeg at Vliegen har tatt en sterk seier over Hewitt (en annen DC-gjenganger), i fem sett på hjemmebane i Liege. Husker at jeg så Vliegen i Roma for snart fire år siden. Han spilte mot Philipoussis tror jeg det var, og så ut som han kom rett fra ungdomsskolen.

Sverige og Frankrike har allerede tatt en 2-0-ledelse i sine oppgjør, og skal gjøre alt galt for ikke å klare oppgaven.

Men Norge, hvor er vi i alt dette? Jo, vi skal spille mot tennisstormakten Ungarn i begynnelsen av april. Det skjer i Norge, med andre ord Oslo. Vi er i Europa/Afrika-gruppe II. Her er detaljer om tidligere oppgjør mellom oss og ungarerne.

Den offisielle siden for Davic Cup er som alltid glitrende.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar