Tanker om Roddick-Federer

Denne saken handler om Australian OpenDet har gått tre og et halvt år siden Andy Roddick slo Roger Federer i en obligatorisk kamp. Selv om det står 12-1 i Federers favør, mener mange at trenden kan snu nå.

Roddick slo Federer i oppvisningsturneringen i Kooyong rett før AO. Han spilte godt i finalen av US Open mot samme Federer, og han hadde matchballer mot Federer i ATP-sluttspillet.

Federer har ennå ikke avgitt sett i årets AO. Roddick måtte slite mot Ancic, men fikk (som jeg spådde) easy piecy kamp mot Fish.

De gangene Roddick har vært i nærheten av Federer, har han gjort det ved rå styrke. Han hadde Federer på knærne i to sett av Wimbledon 2004-finalen. Men tennis, som boksing, handler ikke om hvor mye juling du klarer å gi. Det handler om hvor mye juling du tåler.

Federer tåler mye juling. Ikke bare det, han er i stand til å forlenge sett og kamper hvor han spiller dårlig. Spillestilen kamuflerer faktumet at Federer er en terrier på dårlige dager. Han var det ikke før, men han har blitt det. Ta for eksempel finalen i AO i fjor, hvor Baghdatis spilte utenomjordisk i to sett. Men Federer klarte å hindre kampen fra å sprinte avgårde, han klarte å holde gamene sine og lot Baghdatis slå seg tom uten at settsifrene ble stygge.

Det samme pleier å skje når han møter Roddick. Jeg har vanskelig for å tro at Roddick skal klare å blåse Federer av banen i tre sett. Han kan klare å det i ett sett, maksimalt to. Jeg tror Federer vinner i fire eller fem sett. Jo lenger kampen varer, jo bedre for Federers sjanser.

(Situasjonen i år minner meg litt om 2000, da Sampras møtte Agassi i en semifinale i Australia, og alle visste at vinneren av den kampen kom til å ta trofeet. Jeg tror det skjer i år også, selv om Davydenko, Haas, Gonzalez og Nadal er eksellente spillere. Men husk at Roddick og Federer får en dags ekstra pause etter kvartfinalene sine.)

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar