Spådommer: Australian Open 2007, herreklassen

Denne saken handler om Australian Open«rugged: very difficult; severely testing stamina or resolution» står det når jeg skriver «define:tough» i Google.

Yahoo sine sportsskribenter er ikke de mest inspirerte knivene i skuffen. I lenken til oversikten over trekningen av AO-kampene, skriver de at Nadal og Federer har en tøff vei til finalen. Jaha. Federer tapte mot to personer i fjor. Den ene var Rafael Nadal, som er på motsatt side av trekningen. Den andre var Andy Murray. Og gjett to ganger, hvor er han i landskapet? Jo, på andre siden av trekningen han også.

Det har aldri vært en mer dominerende verdensener enn Federer er i dag, og likevel mener Yahoo at han har en tøff vei til finalen. Selvsagt kan han ikke stile opp og spille drit og likevel vinne, men å kalle veien hans til finalen tøff blir feil i mine øyne.

I første kvartal finner vi Federer, Youzhny, Ferrero, Djokovic, Baghdatis, Gasquet, Acasuso og Robredo. Youzhny er altfor ustabil og kan ryke tidlig. Djokovic er i bra form, men jeg har ikke sett altfor mye tøffhet i Grand Slam-sammenheng foreløpig. Baghdatis er et stort spørsmålstegn, det samme er Gasquet. Acasuso og Robredo klarer seg garantert noen runder, men har ikke ildkraft nok til å komme i bildet som utfordrere. Til kvartfinale: Federer og Baghdatis.

Andre kvartal inneholder de seedede spillerne Ljubicic, Calleri, Stepanek, Ferrer, Ancic, Hrbaty, Safin og Roddick. Roddick mot Safin kan bli et oppgjør i tredje runde, og jeg tror Roddick er best akkurat nå. Ferrer, Ancic, Ljubicic og Stepanek er solide folk som har vært uheldige med trekningen. Det er hipp som happ hvem av dem som kommer lengst. Stepanek blir vel snart offer for Hingis-forbannelsen, tenker jeg. Ancic har ventet på et definitivt gjennombrudd i noen år nå, og liker seg på raske dekker. Trivia: Ancic er den siste spilleren som har slått Federer i Wimbledon (2002). Til kvartfinale: Ljubicic og Roddick.

Det er nok av outsidere i tredje kvartal også. Nalbandian, Haas, Berdych, Tursunov, Malisse, Davydenko, pluss den australske overraskelsen Chris Guccione, som har servet mange etablerte spillere av banen i sesonginnledningen. Nalbandian mot Haas i fjerde runde er must see tv, for dem som har det. I samme runde kan Berdych møte Davydenko, som også er kremtennis. Jeg tror Davydenko og Haas går til kvartfinale.

Fjerde kvartal er ikke like sterkt. Blake, Almagro, Hewitt, Gonzalez, Murray, Wawrinka og Nadal er seedet. Nadal kan møte Murray i fjerde runde (åttendelsfinale), det hadde vært stilig. Blake kan møte Almagro i tredje runde, og hvis det blir noe i nærheten av kampen deres i French Open 2006, er det gode ting i vente. Hewitt og Gonzalez virker slitne, og jeg tror ikke de kommer til å gjøre mye ut av seg. Til kvartfinale: Nadal og Blake.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar