Nattens kamper

Denne saken handler om Australian OpenRoger Federer tok seg greit av Mikhail Youzhny, 6-3, 6-3, 7-6. Statistikken viser at Federer bare servet 53% førsteserver. Han bør sette flere for å holde motstanderen på hælene i de kommende kampene. I første omgang betyr det Novak Djokovic, som gikk videre i fire sett. Men også det bør være en overkommelig oppgave for Federer. De har spilt to ganger før, begge i fjor.

Mer oppløftende var det at Federer vant 80% av nettangrepene sine. Tallet forteller ikke allverden, men er en indikator på at volleyene til Federer har kommet seg. Federer vant sin første Wimbledon-tittel ved å spille mye serve og volley, men har holdt seg til grunnlinjen mer og mer.

Nattens største kamp var Serena Williams sitt enorme comeback mot Nadia Petrova. Hvis Serena hadde giddet litt mer, ville hun hatt et dusin Grand Slam-titler nå. Hun ser fortsatt ganske utrent ut, synes jeg. Fra kampen:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zeMzcSVbaZ8]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar