En kikk på høydepunktene

Denne saken handler om Australian OpenJeg har ikke sett mer enn ti minutter av finalen mellom Federer og Gonzalez. Hvis kampen forløp som i høydepunktene, er det tydelig at Federer gjorde en god taktisk jobb igjen.

Det er en mengde backhand-dueller. Noen av Federer sine er temmelig korte, og jeg synes det er rart at ikke Gonzalez går inn og drar til. Hva hadde han tenkt, at han skulle lure Federer i en smarting-dueller fra grunnlinjen? Det er ikke på den måten at Nadal slår Federer. Og Gonzalez sin defensive backhand er temmelig dårlig, han bare dytter den tilbake.

Federer sin trener Tony Roche har ønsket å forbedre to ting hos Federer: Andreserven og volleyspillet. I høydepunktene setter han massevis av poeng ved nettet. Statistikken viser at han vant 78 prosent av poengene på egen andreserve, og 79 prosent av nettangrepene. Dessuten virker han mer fryktløs på backhanden enn i fjor. Og ikke minst driver han Gonzalez rundt på banen på veldig effektivt vis.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9IRPLqH4zo0]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar