Davenport lister seg ut

Denne saken handler om dametennisLindsay Davenport klarte å vinne tre Grand Slam-turneringer og 51 singletitler i karrieren. Nå legger hun opp, siden hun er gravid. Og likevel trøtt av tennis, legger jeg til for egen regning.

Davenport så aldri ut som hun elsket duellene på tennisbanen. Hennes karriere kan deles i tre:
1: Ung og lovende, men feit og svak psykisk
2: Gullalderen, med en GS i både 1998, 99 og 2000
3: Avslutningen, hvor en rekke titler gikk fløyten på grunn av manglende killerinstinkt

Punkt 3 er ikke så ille som jeg påstår. Davenport rasket inn titler gjennom hele karrieren, det var Grand Slam-titlene som glapp. De tre gangene Davenport vant en GS, tapte hun ikke et eneste sett. Det er imponerende, og det forteller litt om henne: Davenport var ikke den som kvernet seg gjennom turneringene som en Kuerten eller Venus Williams. Alt eller ingenting. WTA sin profil om Davenport er imponerende lesning.

Hvor god kunne Lindsay Davenport blitt med litt større motivasjon og bedre trening? Ganske mye bedre. Hun hadde nemlig nydelig reaksjonsevne ved nettet, noe hennes statistikk i double (36 titler) forteller alt om.

Og grunnslagene til Davenport er en nytelse – var en nytelse – uansett hvor treg hun så ut på vei til posisjon. Noen stønner. Noen puster og peser. Noen ser ut som de forbrenner 1000 kalorier for hver gang de slår ballen. Davenport hadde noen av de tyngste grunnslagene i dametennis.

Timingen var fenomenal. Det så knapt nok ut til at hun brukte kraft når hun slo, racketen bare traff ballen med stor, forbløffende kraft. Davenport spilte med lite overskru, noe som gjorde henne spesielt farlig på raske dekker. Jeg husker finalen i Australian Open 2000, hvor hun spilte mot Hingis. Den omgangen juling Hingis fikk (helt til Davenport skulle serve hjem kampen og fikk litt nerver) er verre enn noe av det Williams-søstrene utførte.

Så Lindsay, vel blåst. Du er blant 1976-generasjonens største spillere. Jeg kommer ikke til å savne deg stort, men det bryr vel du med dine millioner deg lite om. Du blir sikkert en super, avslappet mor.

Peter Bodo sier det som alltid bedre enn meg.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar