Gamle nye baller

Denne saken handler om herretennisJeg skal flytte. I opprydningen kom jeg over en plakat som jeg fikk av ATP i 2000. Det var på den tiden de kjørte kampanjen New balls please.

Formålet var å vise fram nye fjes som kom til å prege herretennisen i årene framover. Det var så mange med i kampanjen, at noen kom garantert til å slå til (Safin, Federer, Hewitt). Noen har aldri blitt til noe, som f.eks Nicolas Lapentti.

Ecuadorianeren (heter det det?) var semifinalist i Australian Open 1999, det samme året som han kvalifiserte seg til ATP-sluttspillet. I ettertid er det lett å se at Lapentti ikke hadde noe som helst som skulle tilsi en stor karriere, bortsett fra en vakker, men litt veik backhand. Lapentti makset potensialet sitt i 1999, og har vært borte fra overskriftene siden.

Men så en kveld så jeg navnet hans igjen. Han kom til finalen i det åpne sicilianske mesterskapet i Palermo, hvor han tapte for Filippo Volandri. Statistikken viser at Lapentti stort sett har spilt på grus i år.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar